Нова жилищна сграда с височина 42 метра иска да строи дружество

...
Нова жилищна сграда с височина 42 метра иска да строи дружество
Коментари Харесай

Нова сграда на 10 етажа иска да строи собственикът на хотел Рила

Нова жилищна постройка с височина 42 метра желае да строи дружество " Рила Център ", което е притежател на хотел Рила на пъпа на София със същата височина. Собствеността му се свързва с търсения от Интерпол Евелин Банев - Брендо. 

Инвестиционното желание разгласява на страницата на регион Средец кметът Мария Ачкова. От него излиза наяве, че постройката ще е със  стъпаловидна етажност на 2, 4, 6, 8 и 10 етажа, ще бъде обвързвана с хотела и ще е откъм ул. " Леге ", където се намира и районното кметство. Предвидено е и едноетажно продължение и надстрояване на съществуващата ниска постройка откъм ул. " Цар Калоян ". 



Работният организационен проект на имота е позволен от основния проектант на София Здравко Здравков съгласно настоящия проект за парцела. Максималната позволена височина в центъра на София е 50 метра. Проектът е с дата 31 октомври и може да бъде обжалван в 14 дневен период. 

Заповедта и стимулираното предложение се съхраняват в постройката на регион “Средец ”, ул. ”Леге ” N 6, ет.4, ст.404. Разяснения по нея може да получите всеки понеделник от 14.00ч. до 17.00ч. и всяка сряда от 10.00ч. до 12.00ч., написа в известието, оповестено на страницата на " Средец ". 

Собственикът би трябвало да показа абстрактен план за постройката, с цел да изиска позволение за градеж, отново от основния проектант на София. Предвид съществуването на обвързвано застрояване допълнително от два урегулирани поземлени парцела, изработването на работен организационен проект е наложително за установяване на конкретното разположение на градежа, метода на застрояване и доказване на кота корниз на постройката, посочва арх. Здравков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР